Menu pod nagłówkowe

środa, 2 listopada 2011

Owsianka ananasowo-pomarańczowa z papają i cytryną poprószona chili

Zachęcona smakiem nowej czekolady wedel (pomarańcza z chili), postanowiłam wkomponować go w owsiankę. Chili dodałam stanowczo za dużo. Gdyby nie soczysty ananas i pomarańcza trudno byłoby przełamać smak ostrego chili. Papaja osłodziła całość. Polecam każdemu lubiącemu eksperymentować ze słodko-ostrymi smakami. ;)


Baza owsiankowa,
2 plastry ananasa,
czerwona pomarańcza,
2 łyżki kandyzowanej papai,
skórka pomarańczy,
sok z plasterka cytryny
chili i cynamon.

Orzeźwienie na ostro...


4 komentarze:

  1. Czekolady nie jadłam, ale owsiankę chętnie bym wypróbowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam bzika na punkcie owsianki ; 33



    http://cojapieke.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl