czwartek, 6 października 2011

Owsianka kawowo-czekoladowa z mieszanką orzechów i musem cappuccino

Po piracko-egoztycznej owsiance zachciało mi się mocno kawowej wersji. Zdrowe i różnorodne orzechy uzupełniły smak, a czekolada dodała słodziutkiego posmaku całości. Mus cappuccino przypominał piankę świeżo zaparzonej kawy. Owsiankę zajadałam na podwieczorek. ;)


Baza owsiankowa,
łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
kostka gorzkiej czekolady Lindt z chili.
mus cappuccino (ubite białko jajka z dwoma łyżeczkami cappuccino o smaku ajerkoniaku),
mieszanka orzechów: 6 migdałów, 6 laskowych, 6 nerkowca, 2 włoskie.

Bardzo kawowa owsianka...

3 komentarze:

  1. uwielbiam kawową! ale ja jestem uzależniona od kawy więc moje opinie mogą nie być obiektywne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. i to białko tak na surowo jemy?

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurcze, ale pyszności! Wygląda i na pewno smakuje wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl