Coś dla miłośników cytrusów. Połączenie ananas-cytryna-żurawina wykorzystałam też w tej owsiance. Zasmakowało mi ono na tyle, że postanowiłam wykombinować słodką wersję obiadową i dorzucić trochę tłuszczy roślinnych w postaci awokado.
Do przyrządzenia potrzebujemy:
- 2 plastry świeżego ananasa,- 3 łyżki kaszy jaglanej,
- 2 plasterki cytryny i skórkę z cytryny,
- pół awokado
- 2 łyżki żurawiny,
- 2 łyżki kandyzowanej papai.
Jak zrobić:
1. 3 łyżki kaszy jaglanej gotujemy w szklance wody (ok. 10-15min). Woda powinna wtedy odparować
2. Kroimy w kosteczkę awokado i ananasa. Skórkę z cytryny parzymy.
3. Łączymy kaszę z awokado i ananasem. Posypujemy żurawiną, papają i skrapiamy cytryną.
SMACZNEGO :)
Pyszna i zdrowa!
OdpowiedzUsuńtyle kolorów na talerzu.. cudnie!
OdpowiedzUsuń