sobota, 24 września 2011

Owsianka ananasowo-cytrynowa z migadałam i żurawiną oblana miodem

Moja pierwsza owsianka z żurawiną!!! Aż trudno uwierzyć, że nie dodawałam jej do tej pory w ogóle. Na początku ma lekko kwaskowaty smak by później poczuć pod podniebieniem słodycz....ahh ;)

Żurawina podobnie jak cytrynka ma duże ilości witaminy A i C. Ponadto znana jest ze swoich anty-przeziębieniowych właściwości. Zatem w połączeniu z miodem i cytryną stanowi naprawdę godne polecenia połączenie w okresie jesiennym.

Baza owsiankowa,
2 plastry ananasa (jeden pokrojony w kosteczkę w środku),
plaster cytryny,
12 migdałów,
łyżka żurawiny,
łyżeczka miodu lipowego.

Cytrynowo-miodowe serduszko...

5 komentarzy:

  1. Żurawina w ogóle to samo zdrowie a przy okazji jaka jest pyszna...nie mogę się doczekać jak będzie coraz tańsza i będę ją mogła jeść garściami :D Na pewno zrobię wtedy taką pyszną owsiankę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda ;) Ja do owsianki zawsze daję żurawinę. Świetnie połączenie ;) Do tego banan i niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja owsiankę z żurawiną znam od dawna i lubię. za ten smak co kwaskowaty jest i słodki jednocześnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham owsianki. A ta wygląda naprawdę przepysznie!

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl