poniedziałek, 12 września 2011

Owsianka gruszkowo-borówkowa z bakaliami

Jesienne, cieplutkie połączenie w owsiance z nutką odchodzącego lata w postaci soczystych borówek.

Gruszki podobnie jak jabłka mają witaminki z grupy B i witaminę E w największych ilościach. Dodatkowo więcej minerałów niż jabłka, ale są ciut bardziej kaloryczne. Przyznam się, że orzechy nerkowca są dla mnie najmniej smaczne ze wszystkich rodzajów orzechów jakie dodawałam do owsianek, jednak nie można im odmówić tego, że są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów, np. pod względem zawartości cynku.


Baza owsiankowa,
średnia gruszka (drobno pokrojona w kosteczkę w środku i reszta do dekoracji),
łyżka rodzynek,
garść orzechów nerkowca,
garść borówek.

...gruszkowe serduszko...

3 komentarze:

  1. Przepyszna owsiankowa mieszanka. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie się prezentuje. uwielbiam owsiankowo zaczynać dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podziwiam starannie ułożoną mozaikę. :-) Urocza. :-)

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl