sobota, 17 września 2011

Owsianka winogronowo-truskawkowa z rodzynkami i nektarynką

Truskawki żegnamy i witamy winogrona. Sezon na nie ciągle trwa, co widać w sklepach. Jeśli macie ochotę na naprawdę soczystą owsiankę, to nie ma lepszego połączenia. ;)

Podobnie jak w przypadku śliwek, suszone winogrona posiadają więcej minerałów i witaminek, ale są bardziej kaloryczne. Uwielbiam dodawać rodzynki do owsianek orzechowych i bananowych. Do tych z owocami stanowią tylko ciekawe uzupełnienie smakowe i smutne uzupełnienie kaloryczne. Dlatego dodaję co najwyżej łyżkę. Chociaż przyznaję to z bólem, bo rodzynki to moje ulubione bakalie.;)


Baza owsiankowa,
garść truskawek,
garść winogron,
łyżka rodzynek,
średnia nektarynka, która znalazła się w środku. ;)

Pyszności...

1 komentarz:

  1. O kurczę, znowu fura owoców :D Zdrowo i smacznie.

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl