Menu pod nagłówkowe

niedziela, 25 września 2011

Jaglanka ananasowo-cytrynowa z papają, żurawiną i awokado

Coś dla miłośników cytrusów. Połączenie ananas-cytryna-żurawina wykorzystałam też w tej owsiance. Zasmakowało mi ono na tyle, że postanowiłam wykombinować słodką wersję obiadową i dorzucić trochę tłuszczy roślinnych w postaci awokado.


Do przyrządzenia potrzebujemy:
- 2 plastry świeżego ananasa,
- 3 łyżki kaszy jaglanej,
- 2 plasterki cytryny i skórkę z cytryny,
- pół awokado
- 2 łyżki żurawiny,
- 2 łyżki kandyzowanej papai.

Jak zrobić:
1. 3 łyżki kaszy jaglanej gotujemy w szklance wody (ok. 10-15min). Woda powinna wtedy odparować
2. Kroimy w kosteczkę awokado i ananasa. Skórkę z cytryny parzymy.
3. Łączymy kaszę z awokado i ananasem. Posypujemy żurawiną, papają i skrapiamy cytryną.

SMACZNEGO :)

2 komentarze:





Durszlak.pl