Jesienne, cieplutkie połączenie w owsiance z nutką odchodzącego lata w postaci soczystych borówek.
Gruszki podobnie jak jabłka mają witaminki z grupy B i witaminę E w największych ilościach. Dodatkowo więcej minerałów niż jabłka, ale są ciut bardziej kaloryczne. Przyznam się, że orzechy nerkowca są dla mnie najmniej smaczne ze wszystkich rodzajów orzechów jakie dodawałam do owsianek, jednak nie można im odmówić tego, że są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów, np. pod względem zawartości cynku.
Gruszki podobnie jak jabłka mają witaminki z grupy B i witaminę E w największych ilościach. Dodatkowo więcej minerałów niż jabłka, ale są ciut bardziej kaloryczne. Przyznam się, że orzechy nerkowca są dla mnie najmniej smaczne ze wszystkich rodzajów orzechów jakie dodawałam do owsianek, jednak nie można im odmówić tego, że są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów, np. pod względem zawartości cynku.
Baza owsiankowa,
średnia gruszka (drobno pokrojona w kosteczkę w środku i reszta do dekoracji),
łyżka rodzynek,
garść orzechów nerkowca,
garść borówek.
średnia gruszka (drobno pokrojona w kosteczkę w środku i reszta do dekoracji),
łyżka rodzynek,
garść orzechów nerkowca,
garść borówek.
Przepyszna owsiankowa mieszanka. :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuje. uwielbiam owsiankowo zaczynać dzień :)
OdpowiedzUsuńPodziwiam starannie ułożoną mozaikę. :-) Urocza. :-)
OdpowiedzUsuń