wtorek, 30 sierpnia 2011

Mus jabłkowo-migdałowy z cynamonem

Lekki deser (wersja bez cukru pudru 235 kcal) lub smaczna przekąska po obiedzie na zmianę smaku. Przyrządzenie zajmuje mniej niż 10 minut, a dzięki musowi będziemy czuli się pełni :). Jak to jest zrobione w "Czytaj więcej!".





Do przyrządzenia potrzebujemy:
- jabłko (moje miało 300g),
- białko jajka,
- aromat migdałowy
- łyżka płatków migdałowych,
- cynamon,
- ewentualnie łyżeczka cukru pudru (jeśli jabłko jest słodkie cukru nie potrzeba).

Jak zrobić:
1. Jabłko ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy cynamon.
2. Do białka dodajemy aromat i cukier, następnie ubijamy na sztywno.
3. Układamy w pucharku warstwę jabłkową i mus. Na koniec obsypujemy migdałami i cynamonem.

2 komentarze:

  1. wygląda zachęcająco tylko te białka nie wiem czy bym zjadła,ostatnio do tak szybkich deserków dodaję śmietanę w spraju linessa z Lidal,bo wiadomo nie zawsze jest czas ubić domową:)

    OdpowiedzUsuń
  2. surowe białko?

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl