- 1 łyżeczka cukru pudru,
- cynamon,
- łyżka miodu.
- cynamon,
- łyżka miodu.
Jak zrobić:
1. Od jabłka odcinamy czubek z ogonkiem i wykrajamy gniazdko. Zamiast gniazdka dajemy łyżkę rodzynek, zalewamy miodem i wstawiamy (na blaszce lub w foremce) do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 30min (im większe jabłko tym dłużej należy piec).
2. Krótko przed wyjęciem ubijamy pianę dodając łyżeczkę cukru pudru (puder szybciej niż cukier ubija się na sztywno) i cynamon wedle uznania.
3. Nakładamy sztywny mus na jabłko i wstawiamy znów do piekarnika (ok. 10min) by zrobiła się beza. Wyciągamy z piekarnika, gdy zacznie się rumienić. Można jeść zarówno na ciepło jak i zimno. :)
2. Krótko przed wyjęciem ubijamy pianę dodając łyżeczkę cukru pudru (puder szybciej niż cukier ubija się na sztywno) i cynamon wedle uznania.
3. Nakładamy sztywny mus na jabłko i wstawiamy znów do piekarnika (ok. 10min) by zrobiła się beza. Wyciągamy z piekarnika, gdy zacznie się rumienić. Można jeść zarówno na ciepło jak i zimno. :)
SMACZNEGO :)
O jak to cudnie wygląda, po prostu bajecznie !!! W sam raz na jesienne, ciepłe popołudnie :D
OdpowiedzUsuń