środa, 31 sierpnia 2011

Owsianka bananowo-kokosowa z sercem migdałowym i bounty

Bounty to jeden z moich ulubionych batoników i musiałam z nim wykombinować owsiankę. :)

Wczoraj z ciekawości sprawdziłam ile cynku i witaminy E (są to ważne dla kobiet pierwiastek i witamina piękna) mają migdały. Okazało się że w jednej łyżce migdałów jest 40% dziennego zapotrzebowania na witaminę E. Więcej od orzechów laskowych (które są zaraz po migdałach), orzechów nerkowca czy włoskich. Jeśli mowa o cynku to pod względem zawartości migdały ustępują jedynie orzechom nerkowca. Zatem jedzmy migdały na zdrowy wygląd :)


Baza owsiankowa,
średni banan pokrojony w plasterki,
łyżka rodzynek (zalałam wodą na noc, żeby spęczniały),
3 migdały i pół łyżki płatków migdałowych,
wiórki kokosowe do poprószenia,
mały pokrojony batonik Bounty.


...mmm kokosowa rozkosz z bliska...

2 komentarze:

  1. Muszę kiedyś zrobić taką owsiankę. Wygląda bardzo smacznie. : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest bardzo smaczna. Uwielbiam smak kokosa w owsiance we wszystkich połączeniach :)

    OdpowiedzUsuń





Durszlak.pl