sobota, 27 sierpnia 2011

Owsianka budyniowo-śmietankowa z płatkami cookie crisp i czekoladą

Co zrobić, gdy znudzą się nam płatki śniadaniowe na mleku? Jak urozmaicić posiłek by był zdrowy, a nawet zdrowszy? Odpowiedź jest prosta: zagotować owsiankę, dodać budyń do smaku i pokroić czekoladę. Blisko 5-6 min pichcenia, a największy łakomczuch naje się do syta. :) Energii na śniadanie powinniśmy dostarczać porównywalnie tyle co na obiad, a taka budyniowa owsianka na pewno to zapewni.


4 czubate łyżki płatków owsianych,
zagotowane w szklance mleka,
dwie płaskie łyżki cukru,
czubata łyżka budyniu śmietankowego do smaku,
rozpuszczona w 1/2 szklance mleka (dodajemy pod koniec gotowania owsianki),
3 kostki gorzkiej czekolady Wedel,
płatki cookie crisp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz





Durszlak.pl