Moja pierwsza owsianka z żurawiną!!! Aż trudno uwierzyć, że nie dodawałam jej do tej pory w ogóle. Na początku ma lekko kwaskowaty smak by później poczuć pod podniebieniem słodycz....ahh ;)
Żurawina podobnie jak cytrynka ma duże ilości witaminy A i C. Ponadto znana jest ze swoich anty-przeziębieniowych właściwości. Zatem w połączeniu z miodem i cytryną stanowi naprawdę godne polecenia połączenie w okresie jesiennym.
Żurawina podobnie jak cytrynka ma duże ilości witaminy A i C. Ponadto znana jest ze swoich anty-przeziębieniowych właściwości. Zatem w połączeniu z miodem i cytryną stanowi naprawdę godne polecenia połączenie w okresie jesiennym.
Baza owsiankowa,
2 plastry ananasa (jeden pokrojony w kosteczkę w środku),
2 plastry ananasa (jeden pokrojony w kosteczkę w środku),
plaster cytryny,
12 migdałów,
łyżka żurawiny,
łyżeczka miodu lipowego.
łyżka żurawiny,
łyżeczka miodu lipowego.
Cytrynowo-miodowe serduszko...
Żurawina w ogóle to samo zdrowie a przy okazji jaka jest pyszna...nie mogę się doczekać jak będzie coraz tańsza i będę ją mogła jeść garściami :D Na pewno zrobię wtedy taką pyszną owsiankę!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda ;) Ja do owsianki zawsze daję żurawinę. Świetnie połączenie ;) Do tego banan i niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńSłonecznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńja owsiankę z żurawiną znam od dawna i lubię. za ten smak co kwaskowaty jest i słodki jednocześnie :-)
OdpowiedzUsuńKocham owsianki. A ta wygląda naprawdę przepysznie!
OdpowiedzUsuń